2 Ağustos 2008 Cumartesi

Ulupınar'da bir pazar- ÖZLEM AKAYDIN

Share it Please

Antalya gibi, Torosların eteğine kurulmuş, turizm cenneti bir şehirde yaşarken, farkında olmadan tatili günlük hayatla birleştiriveriyor insan.

Sabah erken kalkıp önce denize, sonra da işe gidebilme ayrıcalığı sanki sadece Antalya'lılara verilmiş bir armağan gibi. Bunun dışında o kadar çok otel, tatil köyü gibi alternatifler var ki Antalya' da tercih tamamen kişinin kendisine kalmış.

Sürekli Antalya'da yaşıyorsanız bir de şehrin doğal güzelliklerinin farkındaysanız, bir süre sonra bu güzellikleri tek tek keşfetmek bir tutku haline gelebiliyor. O zaman da hafta sonları bir kurtarıcı gibi yetişiveriyor ve bu doğal güzelliklerle buluşma olanağı verebiliyor insana.

Geçtiğimiz hafta sonu, aslında adını sürekli duyduğum bir doğa cennetine gitme fırsatı buldum.

Antalya - Kumluca karayolu üzerinde, Kemer'i geçtikten sonra, Çıralı Sapağı'na gelmeden 3 km önce bulunan Ulupınar Köyü'ne gittim.

Anayoldan ayrılıp giderken arabayı durdurup çam ağaçlarının kokusunu içime çektim önce. Ardından, ilgimi çeken buz gibi suyu oldu. Toroslar'dan gelen bu suyun yaz kış soğuk olduğunu söylediler.

Şelalelerin ve derelerin üzerine balık çiftlikleri açılmış.

Balık çiftliklerinde, gelen konukların rahat etmesi için tasarlanmış restoranlar, gün boyu alabalık servisi yapabiliyor. Akdeniz mutfağının tüm güzelliklerini bulabilmek mümkün.

Balıkla arası hoş olmayanlar da üzülmesinler, doğu bölgelerimize özgü tatları, kebap çeşitleri, lahmacun çeşitlerini de bulabilmek mümkün elbette. Ne yenirse yensin, yemeğin yanında farklı lezzetteki yoğurtlardan yapılmış üzeri köpük dolu buz gibi ayran ve yemeğin ardından Türk kahvesi mutlaka içilmeli.

Bir başka alternatif daha var bu balık çiftliklerinde.

Balık avlamayı sevenler arzu ettikleri takdirde bu imkana da sahip olabiliyorlar.

Çiftlikten kiralanacak bir olta ile gün boyu balık avlamak hatta avlanan balıkları pişirip yemek de mümkün. Bu da balık avlamayı hobi edinmiş yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Ulupınar ve oralara kurulmuş balık çiftlikleri bende saklı bir cennet izlenimi bıraktı.

Doğal güzelliğinin yanında servisinin mükemmelliği, insanda oralara günü birlik değil de gidip bir kaç gün kalma isteği uyandırıyor.

Yolunuz Antalya'ya düşerse, ya da Antalya'da yaşıyorsanız kaçırmayın bu cenneti derim.

Hiç yorum yok:

Blogger templates

Blogroll

About