22 Haziran 2008 Pazar

Obes misunuz; üzülmeyun- FARUK SÜRENER

Share it Please
Canimdan çok sevdiğum pilogir kardeşlerum. Yazilarimla topluma hizmet etmeya devam edeyrum daa. Yaz celdu, pilajlar açildu, bikinu mevsimu (Bu kelimeler zayiflama ile ilgilu herhangi bir yazida sitandart olarak bulunmalidur diye ben de koydim). Ozellikle "obez" diye tabir ettiğimuz insanlar bu yaziyu iyi okuyun. Tüm sikuntularinizdan beş dakika sonra kurtulabilirsinuz da!

Oncelikle obez misinuz, deyil misinuz, nesinuz, oni anlamak lazimdur. Bunun için sizlere kendi ellerimle aşağidaki obezlik testinu hazirladum.

OBEZLİK TESTİ
Bu test içun eşinizun karşisina bikinilu olarak çikun (erkek olanlar bikininun üstunu ciymezler, hatirlatayum dedim). Eşinizun karşisunda oyle bikinilu olarak durun ve sorun, "Canim ben bu aralar piraz kilo mi almişum?" (tabi benim dilum tam dönmuyo, o yuzden kendu şivenuzle sorun ki, eşinuz tumur olmasin). Şimdu durun! Kipirdamayin! Burada eşinizun vereceği cevap çok onemlidur. Ha oni iyu dinleyin ve ona core aşağidaki şiklardan birinu işaretleyun.

a. Eğer eşinuz, "Yok canim, nereden çikardin oni, gayet supersun" diyorsa, piroblem yok, obez deyilsinuz.

b. Eğer eşinuz, "Bilmem, belki piraz kilo almiş olabilirsum ama pek anlaşilmiyor" gibi ve sayire geveliyorsa o zaman bilun ki kesin kilo aldinuz, ama o gada kötü deyil. Hala obez deyilsinuz.

c. Eğer eşinuz kafasinu başka tarafa çevirup, "Boşver şimdu kiloyi miloyi, bu akşam Melih'lere cidelim mi?" diyorsa sizden umidi çoktan kesmiştur. Çiplak oldiğunuzda size pakmaya bile dayanamiyordur. Yani tip dilunde "Obez" şeklunde tabir edulen kilo pirobleminuz vardur (Durun daa! Hemen üzulmeyun, yazinun sonina gada bekleyun).

d. Eğer eşinuz sorduğinuz soruyu anlamayip "Evet bu bikinu sana yakişayi, niye sordin oni?" diyorsa, sizi duymamiş olabilur, tekrar sorin "Canim ben oni mu sordum sağa? K.çunla mi dinleysun benu canimin içu? Kilo mi almişum diye sorayrum sağa!". Eğer bu sorinuza da garşiluk eşinuz hala "Yok bu bikinu cuzel diyorum" falan diyorsa, sağir duymaz uydurur misali vardur bu pozisyonda, eşinizu bir kulak doktoruna cöturun. Doktor muayenehanelerinde mutlaka bir tarti vardur. Orada tartilup anlayabilirsinuz kilo alip almadiğinizu. Bir kuşla 2 taş yani..

e. Hiçbiru (Eşiniz yoksa bu şikku işaretleyun)

Neyse, yukaridaki testi yaptinuz ve doğru şikku (c şikku) işlaretleyerek obez olduğunuzi anladinuz. Hemen "Uyyy ben obez mişum... vay ben obez mişum... off aman aman aman..." diye üzülup dovunmeyun daa. Obezlik oyle kanser, verem veya Drakula cibi korkunç bişey deyildur. Ben de oni daha once belali bir hastalik saniridum. Deyulmuş daa! Dün oğrendim oni. Obezler sıkı durun, iyi dinleyun beni, yahu siz sadece şişkosunuz daa, üzulmenize cerek yok. Obez demek şişman demekmuş, oyle kanser cibi bişey deyul! Aynen yazimun başliğinda da dediğum cibi "Obez misinuz, üzulmeyun"

İşul işul aydinlatan bir yazinun daha sonina celdum sevgili pilogirlar. Demek ki neymuş? Hiçbir şeyu der etmeye değmezmuş. Hoşçakalun daa!

Fotoğraf: http://www.52lives.com/wp-content/uploads/2008/02/lose_fat_not_weight.jpg

2 yorum:

Cevval Portakal: dedi ki...

Tamama idur da, biz şimdikun zayuflayabilmenk içün ne edeceğink. Pir arkadaşum ilen okuyoriduk da o sorayi?

Unknown dedi ki...

Arkadaşinuza soyleyun sadece şişkosun, panik yapma! yani size demiyrum, yapmasun arkadaşinuz, üzulmesun. Şimdu zayiflama içun yazmadum ama ierude oni da yazarum inşalla.

Blogger templates

Blogroll

About