15 Haziran 2008 Pazar

Duydum ki unutmuşsun-ÜÇ NOKTA

Share it Please
Bazı şarkılar bazı anları bekler... Dolmuştasın. Herkes müsait bir aşkta inecek gibi. O sıra şöför isyan gibi basar gaza. Serçe parmağıyla atarken vitesi, fonda Orhan Abi'nin bitirim sesi ... 'feryada gücüm yok, feryatsız duy beni...' Ne yapacaksın şimdi. Yakalandın işte. Bazen yüzüne bakmadığın şarkılar fena paralar. O şarkının döndüğü ân'a dökülür herşey. Sen de dökülürsün.

Ne bekliyordun ki..?! 'Bir teselli ' mi? Şarkılar... Zaten yaşananların bir özeti değil mi...

Nesli tükenmeye yüz tutan kasetlerde, taş plaklarda yankılanır nakarat bir ömürmüş dedirten nağmeli sözler. Naftalin kokulu sandıklardan çıkar benzersiz sandığın, bir ben yaşıyorum dediğin 'inleyen nağmeler' Her şeyin bir sureti var şarkılarda. Derdin meydan okumaksa kendine! Dinle...!

kimseye etmem sikayet aglarim ben halime
titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime
perdi-i zulmet cekilmis korkarim ikbalime
titrerim mucrim gibi baktikca istikbalime...

Bir kanun bir keman, bir klarnet bir de sen... Çaldığında bu şarkı, o vakit Kartallar yüksekten uçar dizisinin küçük çocuğusun. Anlamıyorsun o adam niye o kadar içli ağlıyor, neden doluyor kadehler o kadar.(1)

Kalınca o şarkılar geride yaş da erince otuza, efkar ne,şarkı ne anlıyorsun.Sen şimdi o yüzden bazen denize karşı bu hakiki ve içli şarkıları dinlemek istiyorsun.Koyup koyup gidiyorsun' Bir daha, sonra bir daha...

Bir şarkı asla yetmiyor. Naif, içli tertemiz aşkların zamanına akmak istiyorsun ... 'Eski' zaman şarkıları... Bir de bu zaman... Acıyor mu için? Sızlıyor mu bazen senin de? 'Hatırla sevgili' mi (2) bir çok sıkıldım iki yerim dar mı? Hangisi hakiki... Hangisi 'bir eşkıyanın kör bıçağı gibi' delip geçiyor, hangisi kalmadan gidiyor.

'sana kırmızı çok yakışıyor' dan ziyade 'aşk bu mu, sevda bu mu, kalp acı, dünya hüzün, göz yaş dolu mu...'

Bitti o aşklar tamam. Ya şarkıları ...

Söylesene sen mi eskidin yoksa zaman mı çok ilerledi.?!

(1) Yıllar öncesinin Kartallar yüksekten uçar dizisinde Sadri Alışık'la bildiğim ve unutamadığım şarkı

(2)Atv'de dizisini de izlerken aynı hazzı aldığım şarkı.

Fotoğraf: http://hallucination-walker.deviantart.com/art/Music-74719190

Hiç yorum yok:

Blogger templates

Blogroll

About