19 Temmuz 2008 Cumartesi

Bulutların gökyüzüyle dansı- TUĞBA

Share it Please
Güneş, bulutların ardından göz kırparcasına gidip gelirken, maviliğin griye dönüşmesini izliyorum, bulutların gökyüzüyle dansında. Öyle bir dans ki bazen tango oluyor bazen çaça. Öbek Öbek toplanıyorlar uçsuz bucaksız gökyüzündeki dans pistinde. Neyin kutlaması acaba bu? Yoksa dün gece ki kısa süreli gök gürültüsü, uzaklardan gelen toprak kokusu yağmurun müjdesini mi veriyor?

Gittikçe kayboluyor mavilik. Bahçede oynayan beş altı yaşlarındaki çocuklardan birinin :''yağmur yağacak, bak gökyüzünü bulutlar kapladı'' sözüne '' bulutlar mı ağlayacak yine'' diyerek ikinci bir soru yöneltiyor daha küçük olan sarı saçlı, mavi gözlü olan kız cocugu. Onların bu konuşmalarına tebessüm ederken çocukken, bulut şekillerinden benzetmeler yaparak oynadığımız oyunlar geliyor aklıma. Kimi zaman hayvan figürleri olurdu, kimi zaman ele ele tutuşan kanatlı melekler...Deve, balık, koyun derken hızına yetişemezdik şekilden şekle giren bulutların. Kimbilir belki ondandır gökyüzüne, havacılığa olan ilgim. Özgürlük deyince aklıma ilk gelen şeyin uçmak ve Atatürk'ün '' İstikbal göklerdedir ! '' sözünün olması.

İyice kapandı gökyüzünün maviliği. Yağmur yağdı yağacak. En son bir uçak yolculuğunda uçak bulutların arasından süzülüp giderken yaşadığım keyfi hatırlıyorum, gökyüzündeki dansın seyrinde. Bir de fotomontaj mı, gerçek mi bilmesem de, gördüğümde beni çok etkileyen bulutların çizdiği Türkiye haritasını, unutmamak gerek. ''Gökyüzündeki mucize'' demişlerdi adına...Mucize miydi gerçekten? hala bilemiyorum yanıtı ama hoşuma gidiyor zaman zaman izlemek.

Yağmur başladı. İnsanlar kapalı yerlere doğru koşar adım gidiyorlar çisil çisil yağan yagmurda ıslanmak varken. Gökyüzü koyu gri ve şekiller kaybolmuş....''Bulutlar mı ağlayacak'' diyen sarı saçlı, mavi gözlü kız çocuğu evlerinin penceresinden dışarı bakıyor. Yarım saat önce ki hüznü unutmuşcasına da : ''yağmur yağıyor, seller akıyor arap kızı camdan bakıyor'' şarkısını söylüyor buğulu camlara resimler çizerek.

Hiç yorum yok:

Blogger templates

Blogroll

About