4 Mayıs 2008 Pazar

Ahh Yann - Passive

Share it Please
95 yılında ilk albümü " la valse des monsters"i çıkardığında bu müziğin tüm albümlerinin bir özeti oalcağını muhtemelen bilmiyordu..yann tiersen külliyatını dinleyenler bilirler ki bu şarkının bitmek bilmez bir açılımıdır diğer tüm albümler..akordeon sesinden yayılan bu hava her şeye hakimdir yann'da.

piano, akordeon ve kemandan en ince, sinir tellerini cızırdatıcı sesleri çıkararak, (konserlerinde kopardığı keman tellerinini haddi payanı yoktur) hayranlığımızı başlatmıştır. ve bu aletlerin hiç birinin virtüözü olamamıştır.


ardından çıkan iki albüm 96 tarihli "rue des cascades" ve 98'deki "la phare" amelie filminin müzikleri için alt yapı olmuştur. ve sevgili yann bu film sayesinde, amelie'nin pırtlak gözleriyle tüm dünyada meşhur olabilmiştir. sene 2001'dir. ikinci ortaçağa başlamıştır insanların rakamla gösterilen tarihleri. la phare albümünden yann'ın krep yaptığı klibin şarkısı "la quertier" ve her defasında dominiqe a'ya söylettirilen "monochrome life" -ki tr konserinde yann'ın kendi sesinden dinleme şerefine erişmiştik- tüm konserlerin en çok istek alan şarkısı olmuştur.


ve yann tiersen muhterem, çok sevdiğimiz müzik adamlarına da albümlerinde yer vererek gönlümüzdeki tahta kurulmuş bir türlü de kalkmamaktadır. 2001 black session albümünde bertrand cantat "a ton etoile"ü ; 2005'te çıkan son albümünde(les retrouvailles) de tinderstick'in acılı sesi stuart a. staples' a "a secret place" gibi muhteşem bir şarkı söyleterek hepimizi fevkaladenin fevkinde hislendirmiştir.


2003'te goodbye lenin filminin müziklerini de yaparak filmin hem ülkede hem dünyada ilgi çekici olmasını sağlamıştır.


günler 2 ağustos 2006'yı gösterirken tr'de verdiği konserle güzel yüzünü bizlere de göstermiştir.


her yanına yer yer sinir bozucu bir ağır paris havası hakim olsa da onun müzikleriyle şereflendirdiği tüm filmler bakılası, akordeonuyla doldurulan tüm boşluklar ağlanasıdır.budur.

Fotoğraf: http://mail.google.com/mail/?ui=1&realattid=f_ffs86iba0&attid=0.1&disp=inline&view=att&th=119b04a9c04c0066

Hiç yorum yok:

Blogger templates

Blogroll

About