12 Ekim 2008 Pazar

Sisler Bulvarında Atila İlhan- TUĞBA

Share it Please
Sisler bulvarı derindir...Sisler bulvarı engindir...Sisler bulvarının sonu
gözükmez..
Ve Attila İlhan varsa...
Sisler bulvarı bitmez.
İşte yine 11 Ekim.
Yine O'nu yitirişimizin yıldönümü...
Yine "Sisler Bulvar"ı...
Yalnız ve...
Attila İlhan'sız.

Bir, iki, üç derken......Dördüncü yıl Sisler bulvarı'nda Attila ilhan'sız.. 11 Ekim tarihinin anma gününe dönüşmesi..Aydın fikirlerine en çok ihtiyaç olan zamanların, yokluğuyla geçmesi en güzel yanıtı veriyor..Attila İlhan'ların önemini, yerinin doldurulmayacağını, onun gibi insanların kolay yetişmediğinin..

Gece yarısı son dakika gelişmesi olarak duyurulan haberler hala hatırımda...''An geldi Attila İlhan gitti''sözleriyle..Şiirleri, romanları, Mustafa Kemal sevgisi, ilkelerine, devrimlerine, Cumhuriyet'e bağlılığını anlatmaya kelimeler yeterli gelir mi?

Sisler Bulvarı'nda Attila İlhan'ı anlatmaya cümleler kafi gelmiyor. Teselli ise ölümsüz eserlerinde. Hani, en güzel aşklarda ''Ben sana mecburum'', unutulmayan sevgilerde ''Ayrılık Sevdaya Dahil'' denildiği gibi. Ya, ''Mahur Beste'' nin hüznünü, ''Pia''nın yaşattığı coşkuyu, ''Üçüncü Şahsın Şiiri'nde yaşanan felaketi bilmeyen var mıdır ?

Attila İlhan, şimdi izmir Karşıyaka'da imbatı soluyarak, martılara selam veriyor..Attila İlhan Karşıyaka'da ve Türkiye'de hala yaşıyor.. Bazı bazı yanından gelip geçen İzmir'lilere '' Gazi Kemal''i unutmayın, devrimlerine Cumhuriyet'e karşı ödevlerinizi eksiksiz yerine getirin'' diye fısıldıyor, kimbilir..

Hatta, ''Sisler Bulvarı'nda olmasam da görüyorum tehlikeleri, tehlikeli insanları..'' Attila İlhan bilir, görür, ''mıh gibi aklında tutar'' ..

An gelip gitse de..Gün gelip gitse de...''Sisler Bulvarı''nda olamasa da.. Attila İlhan yaşar...Attila İlhan yaşatılır..

Hiç yorum yok:

Blogger templates

Blogroll

About